Tvarohové vánoční hvězdičky - postup přípravy
Z jednoduchého tvarohového těsta můžete udělat skvělé vánoční cukroví. Vykrájené hvězdičky se skvěle hodí na Vánoce a nejsou ani příliš sladké.
Ingredience
Vezměte si hrnek o objemu 250 ml, odměřte v něm mouku a nasypejte ji do mísy. Přidejte k ní tvaroh a změklé máslo. Robotem nebo rukama vypracujte pevné a lesklé těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 1 až 2 hodiny odpočinout do lednice.
Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál. Vyválejte z něho plát o síle asi 2 milimetry a vykrájejte z něj hvězdičky (určitě lze ale zvolit i jiný vánoční motiv). Každou hvězdičku na vrchu posypejte krystalovým cukrem, který do těsta mírně vtlačte prstem.
Hvězdičky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte je asi 15 až 20 minut dorůžova.