Tvarohovo-pudinkové řezy - postup přípravy
Skvělým dezertem mohou být řezy z pudinkového krému s tvarohem na světlém korpusu. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Na korpus
Na náplň
Nejprve je vhodné začít pracovat na přípravě krému. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a pudinkové prášky. Promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Až budete mít hotový pudink, nechte ho vychladnout a poté ho dejte ho do lednice, aby zchladl. Následně k němu přidejte tvaroh a šlehejte, dokud nezískáte hladký krém.
Do mísy dejte vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, olej a mléko. Všechny ingredience vyšlehejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, případně můžete použít pečicí papír. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus zhruba 20 minut.
Po vychladnutí na něj naneste krém a rovnoměrně ho rozetřete. Můžete ho také podle své fantazie ozdobit. Vršek krému posypejte strouhaným kokosem, dezert nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.