Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový chlebíček s broskvemi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Tvarohový chlebíček s broskvemi - postup přípravy

Tvarohový chlebíček je plný zdravých ingrediencí a osvěžujícího ovoce. Připravte si nadýchaný dezert, jehož výhodou je snadná a rychlá příprava. Hodí se i ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo smíchejte s moukou smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a s kakaovým práškem. Do směsi vmíchejte vaječné žloutky s cukrem a vytvořte těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte na 30 minut do lednice. 

2. KROK

Zatím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, zakysanou smetanou, pudinkem v prášku a krupicí. Polovinu krému odložte bokem a do druhé půlky vmíchejte mák. 

3. KROK

Po vychlazení polovinou nastrouhaného těsta naplňte formu na chléb vyloženou pečicím papírem. Formu vložte následně do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečte 10 minut. 

4. KROK

Upečené těsto poté pokryjte na kousky nakrájenými broskvemi, které střídavě pokryjte světlým a makovým krémem. 

Tip: Při vrstvení se můžete inspirovat postupem přípravy ve videu níže.

5. KROK

Na krém nastrouhejte zbylé těsto a dezert pečte při 175 °C 50 minut. Tvarohový chlebíček vyjměte z formy a nechte ho vychladnout. 

Poznámka: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů