Tvarohový dort s jahodami - postup přípravy
Svěží tvarohový dort s jahodovou náplní podle receptu od paní Martiny Wágnerové vám rozjasní váš letní den. Lze do něj použít jak čerstvé, tak kompotované jahody.
Těsto
Náplň
Na ozdobu
Smíchejte ve větší míse hladkou mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte změklé máslo, 1 vejce a z hotové směsi vypracujte hladké těsto. Jeho dvě třetiny rozválejte na plát a rozložte ho na dno vymazané dortové formy s odnímatelným okrajem. Ze zbylého těsta pak vytvořte asi 4 cm vysoký okraj dortu.
Vytvořte směs z tvarohu, moučkového i vanilkového cukru, žloutků a másla. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Hotovou náplň rovnoměrně rozetřete na připravené těsto ve formě. Dort pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 60 minut.
Po upečení vychladlý dort pokryjte jahodami nakrájenými na plátky a uložte ho do chladu. Nakonec připravte dle návodu želé a celý dort jím pečlivě zalijte.
Dort nechte chladit v chladničce. Jakmile želé ztuhne, odstraňte okraje formy, nakrájejte dort na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.