Tvarohový koláč s malinami a broskví - postup přípravy
Tvarohové koláče jsou obecně velmi oblíbené. Paní Jaroslava Slavíková nám poskytla svůj recept, v němž ho připravuje z dvoubarevného těsta a doplňuje ho ovocem.
Na těsto
Na náplň
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Pokud nechcete dávat máslo, lze ho nahradit půl hrnkem oleje. Vše pečlivě vyšlehejte. Poté do mísy dejte všechny zbývající ingredience na těsto s výjimkou kakaa a vymíchejte do hladké konzistence.
Plech o rozměrech 26×36 centimetrů vyložte pečicím papírem nebo ho vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do něho polovinu těsta. Do druhé poloviny přidejte kakao, promíchejte a nalijte ho na světlé těsto.
V jiné míse si rozdělejte tvarohy, přidejte k nim 2 lžíce moučkového cukru, půl balení vanilkového cukru a promíchejte. Pokud máte rádi sladký tvaroh, můžete dát cukru o něco více. Přidejte k tvarohu půl balení vanilkového pudinku a dle potřeby ho nařeďte mlékem. Připravte si maliny a oloupané či kompotované broskve rozkrájejte na menší kusy.