Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový makovec s vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Tvarohový makovec s vanilkou - postup přípravy

Tvarohový makovec podle tradičního německého receptu vytvoříte rychle a jednoduše. Dezert je úžasně nadýchaný, na povrchu křupavý a zvládnou jej i začínající pekaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku s cukrem a změklým máslem. Pomocí rukou vytvořte těsto, kterým vyplňte dortový ráfek a vložte ho do lednice, než si připravíte náplň.

Poznámka: Trochu těsta si odložte bokem na závěrečné posypání dezertu.

2. KROK

V rendlíku smíchejte mléko, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a směs zahřívejte 1 minutu. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte mák. Ingredience zamíchejte a vařte 3–4 minuty na mírném ohni pod pokličkou.

Poznámka: Následně odstavte rendlík z tepla a směs nechte pod pokličkou 10–15 minut odpočívat.

3. KROK

Tvaroh smíchejte s pudinkem v prášku, přidejte k němu vejce a vše šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. 

Tip: Místo pudinku můžete použít škrob.

4. KROK

Do mísy poté vlijte makovou směs a vše důkladně vyšlehejte. Náplň vlijte do dortového ráfku a posypejte ji zbytkem těsta, které jste si odložili bokem. Po upečení tvarohový makovec podávejte nakrájený na kousky.

Poznámka: Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–70 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: MaryanaTastyFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů