Tvarohový makovec s vanilkou - postup přípravy
Tvarohový makovec podle tradičního německého receptu vytvoříte rychle a jednoduše. Dezert je úžasně nadýchaný, na povrchu křupavý a zvládnou jej i začínající pekaři.
Těsto
Náplň
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku s cukrem a změklým máslem. Pomocí rukou vytvořte těsto, kterým vyplňte dortový ráfek a vložte ho do lednice, než si připravíte náplň.
Poznámka: Trochu těsta si odložte bokem na závěrečné posypání dezertu.
V rendlíku smíchejte mléko, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a směs zahřívejte 1 minutu. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte mák. Ingredience zamíchejte a vařte 3–4 minuty na mírném ohni pod pokličkou.
Poznámka: Následně odstavte rendlík z tepla a směs nechte pod pokličkou 10–15 minut odpočívat.
Tvaroh smíchejte s pudinkem v prášku, přidejte k němu vejce a vše šlehejte, dokud se ingredience nepropojí.
Tip: Místo pudinku můžete použít škrob.
Do mísy poté vlijte makovou směs a vše důkladně vyšlehejte. Náplň vlijte do dortového ráfku a posypejte ji zbytkem těsta, které jste si odložili bokem. Po upečení tvarohový makovec podávejte nakrájený na kousky.
Poznámka: Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–70 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood