Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tyčinky s medvědím česnekem a fetou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Tyčinky s medvědím česnekem a fetou - postup přípravy

Pochutnejte si na křupavém slaném předkrmu, který vám přijde vhod i ke snídani nebo svačině. Tyčinky s medvědím česnekem jsou levné a jednoduché na přípravu.

Ingredience pro:
24 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek omyjte, zbavte tvrdých stonků a nasekejte ho nadrobno. V samostatné misce smíchejte fetu se smetanovým sýrem, muškátovým oříškem, pepřem a oreganem. 

2. KROK

K ingrediencím přidejte medvědí česnek, rozmixujte je a směsí potřete první plát listového těsta. 

Poznámka: V tomto receptu byly použity 2 kusy listového těsta o hmotnosti 275 g. 

3. KROK

Směsí potřené listové těsto zakryjte druhým plátem těsta a pokrm nakrájejte na 24 stejně širokých pruhů. Každý z nich zatočte do protisměru, aby vznikla spirála. 

4. KROK

Tyčinky s medvědím česnekem vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–18 minut.

5. KROK

Poznámka: Před podáváním nechte pochoutku vychladnout. Díky tomu bude lépe stravitelná. K tyčinkám můžete servírovat oblíbený dip.  

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lilly Kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů