Tyčinky s medvědím česnekem a fetou - postup přípravy
Pochutnejte si na křupavém slaném předkrmu, který vám přijde vhod i ke snídani nebo svačině. Tyčinky s medvědím česnekem jsou levné a jednoduché na přípravu.
Ingredience
Medvědí česnek omyjte, zbavte tvrdých stonků a nasekejte ho nadrobno. V samostatné misce smíchejte fetu se smetanovým sýrem, muškátovým oříškem, pepřem a oreganem.
K ingrediencím přidejte medvědí česnek, rozmixujte je a směsí potřete první plát listového těsta.
Poznámka: V tomto receptu byly použity 2 kusy listového těsta o hmotnosti 275 g.
Směsí potřené listové těsto zakryjte druhým plátem těsta a pokrm nakrájejte na 24 stejně širokých pruhů. Každý z nich zatočte do protisměru, aby vznikla spirála.
Tyčinky s medvědím česnekem vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–18 minut.
Poznámka: Před podáváním nechte pochoutku vychladnout. Díky tomu bude lépe stravitelná. K tyčinkám můžete servírovat oblíbený dip.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lilly Kocht
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.