Univerzální karamelový krém - postup přípravy
Podívejte se na jeden z nejoblíbenějších receptů ve světě dezertů. Máte rádi domácí karamel? Pokud ano, tak si můžete rovnou vyrobit domácí karamelový krém, který bude chutnat úžasně na každém dezertu. Připravit si s ním můžete domácí větrníky i věnečky, anebo ho jednoduše přidat do dortů a na koláče, na které se vám bude tato chuť hodit nejlépe.
Ingredience
V misce smíchejte mouku se 100 ml mléka. Vejce rozšlehejte se solí v čisté misce. V hrnci se silným dnem smíchejte 150 g cukru se 3 lžícemi vody. Dejte na mírný oheň a za stálého míchání svařte v sirup, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne. Přidejte zbývající cukr a 500 ml mléka a míchejte nepřetržitě, dokud se směs nestane homogenní.
Do této směsi postupně přidávejte mouku, předem smíchanou s mlékem, a míchejte do hladka. Vařte za stálého míchání, dokud krém trochu nezhoustne. Přidejte dříve rozšlehaná vejce, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu, poté vypněte oheň. Výsledný krém přeneste do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Můžete ho použít jako takový nebo smíchat s máslem nebo smetanou.