Utopenci s kysaným zelím a feferonkou - postup přípravy
Utopenci s kysaným zelím jsou pikantní pochoutkou, vhodnou ke svačince nebo večeři. Připravte si je podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
Nálev
Náplň
Zelná směs
Příloha
V rendlíku smíchejte vodu s octem, solí a krupicovým cukrem. Přidejte bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Nálev vařte 10 minut a poté ho odstavte z tepla.
Mezitím rozkrojte oloupané špekáčky v jejich středu, který potřete hořčicí a naplňte mletou uzenou paprikou a červenou cibulí, nakrájenou na proužky.
Poznámka: Množství ingrediencí na náplň určete na základě vlastních chuťových preferencí.
Nyní začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Na dno sklenice dejte trochu kysaného zelí pár plátků okurky a feferonky. Na zeleninu položte dva špekáčky, které zakryjte další vrstvou zelí, okurek a feferonky.
Na ingredience položte dva zbylé špekáčky, které zakryjte zelím a vše zalijte vychladlým nálevem. Sklenici pevně uzavřete a špekáčky vložte na 3 dny do lednice.
Tip: Utopence s kysaným zelím servírujte s chlebem, nebo jiným oblíbeným pečivem, společně se surovinami, ze sklenice.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem