Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Utopenci s kysaným zelím a feferonkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Utopenci s kysaným zelím a feferonkou - postup přípravy

Utopenci s kysaným zelím jsou pikantní pochoutkou, vhodnou ke svačince nebo večeři. Připravte si je podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Náplň

Zelná směs

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte vodu s octem, solí a krupicovým cukrem. Přidejte bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Nálev vařte 10 minut a poté ho odstavte z tepla.

2. KROK

Mezitím rozkrojte oloupané špekáčky v jejich středu, který potřete hořčicí a naplňte mletou uzenou paprikou a červenou cibulí, nakrájenou na proužky.

Poznámka: Množství ingrediencí na náplň určete na základě vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Nyní začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Na dno sklenice dejte trochu kysaného zelí pár plátků okurky a feferonky. Na zeleninu položte dva špekáčky, které zakryjte další vrstvou zelí, okurek a feferonky. 

4. KROK

Na ingredience položte dva zbylé špekáčky, které zakryjte zelím a vše zalijte vychladlým nálevem. Sklenici pevně uzavřete a špekáčky vložte na 3 dny do lednice. 

Tip: Utopence s kysaným zelím servírujte s chlebem, nebo jiným oblíbeným pečivem, společně se surovinami, ze sklenice. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů