Úžasný dort s jemným sněhem - postup přípravy
Když se spojí dobré těsto, krém a nadýchaný bílkový sníh, vznikne skutečná lahůdka. Tento dort se hodí nejenom ke kávě, ale i na jakékoliv sváteční příležitosti.
Korpus
Krém
Sníh
Stejně jako u jakéhokoliv jiného dortu, i zde je základem těsto. To se připraví celkem netradičně. Do hrnce nalijte vodu a začněte ji zahřívat na sporáku. K ní přidejte dále mléko, ale také povolené máslo a vše zamíchejte. Po zahřátí můžete přidávat další složky, jako je sůl a mouka. Následuje opětovné promíchání.
Vznikne směs, která je podobná známé jíšce. V tomto stavu dejte hrnec ze sporáku a přidejte do základu těsta vajíčka. Důkladně promíchejte a následně je těsto na lahodný jemný dort hotové.
Těsto upečte
Těsto následně důkladně rozetřete do formy o rozměrech 30 x 30 centimetrů. Je třeba natáhnout ho až do stran a důkladně ho uhladit. Takto vložte formu do trouby rozehřáté na 175 stupňů. Při této teplotě nechte péct asi 20 minut.
Příprava krému
V době pečení je ideální chvíle na přípravu krému. Základem je škrob, který dejte do mísy a přidejte k němu také vanilkový pudink a vejce. Zalijte mlékem, a následně přidejte i cukr. Dejte na sporák a pomalu ohřívejte, dokud samotná směs nezhoustne.
Připravte dort
Upečené těsto nechte ve formě a můžete na něho nanášet hotový krém. Důkladně ho rovnoměrně roztírejte po celé ploše těsta. Nebojte se vyšší vrstvy, přidá to dortu na samotné jemnosti.
Na závěr nezapomeňte na bílkový sníh. A to tak, že bílky smíchejte s cukrem a pomocí elektrického šlehače důkladně vyšlehejte do tuhé a nadýchané šlehačky. Tu následně namažte na připravený dort s krémem.
Na závěr posypejte mandlemi a dejte na 10 minut do trouby při teplotě 180 stupňů. A dokonalá pochoutka je hotová.