Uzená polévka s kroupami a zeleninou - postup přípravy
Uzená polévka s kroupami, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, vás zasytí a zahřeje. Je ideální volbou k předkrmu, ale nahradí i lehký hlavní chod.
Nic neohřeje duši tak jako talíř voňavé domácí polévky. Tahle uzená polévka s kroupami a zeleninou je přesně taková – výživná, s jemnou uzenou chutí masa, která se krásně mísí s nasládlou mrkví a aromatickými bylinkami. Kroupy dodají polévce sytost, takže ji můžete podávat jako hlavní jídlo, nebo jen tak k obědu pro zahřátí v chladnějších dnech. Stačí pár základních surovin, trochu času a vůně domova se rozhostí ve vaší kuchyni. Ideální pro rodinné obědy, když chcete potěšit všechny od nejmenších po dospělé.
Ingredience
Kroupy propláchněte, namočte je na 30 minut do vody, sceďte je a vařte 20–30 minut. Mezitím zpracujte zbytek ingrediencí.
Do většího hrnce vložte uzená žebra, která zalijte vodou tak, aby byla zcela ponořená a přidejte k nim sůl, pepř, majoránku, šalotku, bobkový list a nové koření.
Poznámka: Šalotku jen omyjte, nemusíte ji loupat.
Polévku vařte 80 minut, pod pokličkou a poté do ní vmíchejte oloupanou, nakrájenou mrkev s libečkem. Polévku povařte ještě 5 minut a servírujte ji s uvařenými kroupami.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

