Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječná tlačenka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vaječná tlačenka - postup přípravy

Milovníky vajec jistě potěší vaječná tlačenka, k jejíž přípravě je zapotřebí i sterilovaná zelenina. Recept na klasickou českou pochoutku nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a šest jich nakrájejte na kostičky. Záleží na vás, jak velké kusy máte v tlačence rádi. Vezměte moravanku a slijte nálev do kastrůlku. Přidejte vodu tak, abyste měli 300 mililitrů. Pak polovinu dejte stranou a v druhé polovině uvařte kostku masoxu.

2. KROK

Salám nakrájejte na kostičky a cibuli najemno. Všechnu větší zeleninu z moravanky pak pokrájejte na menší kousky. Kdo má rád pikantní, může do směsi přidat i nadrobno nakrájenou feferonku. Vše potom společně smíchejte s majonézou.

3. KROK

Do kastrůlku dejte druhou polovinu nálevu spolu se želatinou a zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Pak vlijte masoxovou část a za častého míchání přiveďte až k varu. Poté vše přilijte k zelenině se salámem, vejci a majonézou.

4. KROK

Nakonec tuto horkou směs vlijte do srnčího hřbetu nebo podobného typu formy. Zbylá dvě vejce podélně rozpulte a na různých místech ponořte do směsi. Poté ji nechte vychladnout a ztuhnout v lednici. Vynikající je s čerstvým chlebem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů