Vaječné závitky se sýrem a zeleninou - postup přípravy
Připravte pro své blízké o Velikonocích pochoutku v podobě vaječných závitků. Jsou plné sýra, zeleniny a jejich výhodou je velmi rychlá, jednoduchá a levná příprava.
Základ
Náplň
Vejce vyšlehejte se solí, zakysanou smetanou a bramborovým škrobem. Z těsta odebírejte množství o velikosti jedné naběračky, které smažte na pánvi vymazané olejem po dobu 30 vteřin z každé strany.
Pokračujte přípravou náplně. Tavený sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ho s nadrobno nakrájenou červenou paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
K ingrediencím přidejte nasekaný kopr, prolisovaný česnek, majonézu a směs důkladně zamíchejte. Náplní pokryjte všechny palačinky, z nichž každou rozkrojte na 8 trojúhelníků.
Každý trojúhelník zarolujte ze širší strany a vaječné závitky servírujte jako slaný dezert, originální předkrm nebo rychlou svačinku.
Tip: Skvěle chutnají i vychlazené.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.