Vajíčková pomazánka s majonézou - postup přípravy
Vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku podle osvědčeného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vykouzlíte rychlou a lahodnou večeři. Když pomazánku navíc namažete na krajíc čerstvého chleba a posypete jarní cibulkou, okouzlíte celou rodinu.
Ingredience
Vejce vložte do vhodně velké nádoby a zalijte studenou vodou, tak aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu a vařte po dobu 10 minut.
Uvařená vejce zchlaďte studenou vodou. Až zcela vychladnou, oloupejte je a nakrájejte nožem na malé kostičky. Pokud máte, můžete použít kráječ na vejce.
Malou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na drobné kostičky nakrájejte také kyselou okurku. Kousky cibule i okurky musí být opravdu drobné, aby měla výsledná pomazánka hladkou konzistenci.
Nakrájenou cibuli a okurku přimíchejte k vajíčkům. Přidejte lžičku plnotučné hořčice, majonézu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Zelenou část jarní cibulky nasekejte nahrubo. Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, posypanou jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem