Vanilkové řezy - postup přípravy
Zajímavý vzhled, vláčnost, příjemná kombinace chutí i celková jednoduchost přípravy. Toto všechno je spojeno s dezertem, kterým jsou tyto vanilkové řezy. Náš recept je jedním z nejpovedenějších, což poznáte ve chvíli, kdy je připravíte a budete si je moci i ochutnat.
Ingredience
Vanilkové řezy připravujeme z listového těsta, což výrazně usnadní samotný postup. V balení najdeme dvě čísti. Každou z nich je třeba vyválet na tenkou obdélníkovou placku. Potom těsto vložíme na pečicí papír, na plech a vše do trouby. Tu rozehřejte na 180 stupňů a pečte asi 10 minut. Těsto následně vyndejte, upečte i druhou část a obě nechte chladnout.
Záměrně náš recept obsahuje pudink v prášku, který je na přípravu velmi snadný. Ten se rozmíchá v mléce, přidá se cukr, v našem případě ještě vanilkový cukr a žloutky. Postupně se ohřívá a pozvolna se vaří, až bude mít hustou a krémovou konzistenci. V tu chvíli se přidá povolené a na kostky nakrájené máslo, které se nechá rozpustit a do pudinkového krému se vmíchá.
Další přípravné práce se týkají šlehačky. Tu, tedy smetanu ke šlehání nalijte do mísy, vezměte mixér a nechte ho dělat svou práci. Vaším cílem je ušlehat šlehačku, která bude pevná a také hutná. Kdo chce, může použít i ztužovač, ale nutné to není.
Jdeme na sestavování. Základem je vrstva těsta, na kterou nanesete veškerý pudink. A to až do okrajů. Také se snažíte o zarovnání, aby byl na všech místech stejně vysoký. Na pudink nanesete stejným způsobem vrstvu šlehačky, kterou také rozetřete do krajů, do stejné výšky. Na závěr už dáte jenom druhou vrstvu těsta.
Tu pomalu rozehřívejte ve vodní lázni. Potom ji nalijte na vrstvu těsta, uhlaďte ji a celé vaše vanilkové řezy dejte na pár hodin do lednice. Potom můžete vyndat, nakrájet a vaši pochoutku ochutnat.