Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční ježci z lineckého těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vánoční ježci z lineckého těsta - postup přípravy

Zapojte do pečení vánočního cukroví i děti a vytvořte s nimi roztomilé vánoční ježky, příprava lineckého těsta je velmi jednoduchá, jejich zdobení bude neuvěřitelná zábava. Lahodné sušenky se budou vyjímat nejen mezi vánočním cukrovím, ale také třeba na dětských oslavách.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Sušenky

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Poté přidejte máslo pokojové teploty a žloutek a začněte rukama zpracovávat těsto.

2. KROK

Vypracujte hladké nelepivé těsto, zabalte jej do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat. V ideálním případě nechte těsto v lednici přes noc.

3. KROK

Vychlazené těsto prohněťte a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2 cm. Krájejte dílky zhruba o velikosti vlašského ořechu, vyválejte z nich kuličky a následně zaoblený kužel.

4. KROK

Jednotlivé kousky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ještě asi na 30 minut vychladit do lednice. Poté pečte v troubě vyhřáté na 175 °C po dobu 16–18 minut dozlatova.

5. KROK

Polovinu čokolády na polevu rozpusťte ve vodní lázni. Do ještě horké vsypte i zbylou čokoládu a míchejte, dokud ze zcela nerozpustí.

6. KROK

Širokou část sušenky potřete horkou čokoládou a následně posypte čokoládovým zdobením. Část rozpuštěné čokolády vložte do cukrářského sáčku a domalujte ježkům obličej.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: KrümelPlanet

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů