Vánoční smetanové karamelky - postup přípravy
Mezi vánoční cukroví můžete zařadit i domácí karamelky. Jejich výroba je velmi snadná a budou mnohem chutnější a kvalitnější, než kdybyste si je museli kupovat.
Ingredience
Dejte na pánev máslo a nechte ho rozpustit. Pak přisypejte cukr a za stálého míchání ho nechte rozpustit a zkaramelizovat. Poté začněte postupně přilévat smetanu a neustále míchejte. Vždy počkejte, až směs zhoustne, a teprve poté přilijte další část smetany.
Až ji budete mít na pánvi všechnu, míchejte a počkejte, až vše zhoustne. Pokud vařečku pomalu protáhnete směsí, měly byste vidět dno pánve. Poté si připravte krabičku vyloženou pečicím papírem a směs do ní nalijte. Nechte ji vychladnou a pak ji vložte na 2 hodiny do lednice.
Následně vyjměte ztuhlou směs z krabičky a pevným nožem ji nakrájejte na kostky. Nastříhejte si pečicí papír na čtverečky, karamelky do něj zabalte jako bonbóny a můžete je uskladnit, anebo rovnou servírovat.