Vánoční tvarohová štola bez kynutí - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na vánoční tvarohovou štolu bez kynutí plnou kandovaného ovoce, ořechů a rozinek podle receptu z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokud ji úhledně zabalíte, můžete ji darovat své rodině jako vánoční dárek, protože čerstvá vydrží až 4 týdny.
Ingredience
V míse smíchejte hladkou mouku, krupicový cukr, rozinky, kandované ovoce, nasekané ořechy, kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, tvaroh a rozpuštěné vychladlé máslo.
Vše společně pečlivě promíchejte a vypracujte nelepivé těsto. Z něj vytvořte jednu širokou placku, kterou přeložte napůl, vytvoříte tak tvar štoly.
Přendejte štolu na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut.
Štolu vyjměte z trouby a ihned ji potřete rozpuštěným máslem s jednou lžící rumu. Nakonec ji posypejte moučkovým cukrem a vychladlou ji nakrájejte na plátky.
Tip: Kromě vlašských ořechů můžete do těsta také přimíchat nasekané madle. Pokud štolu důkladně zabalíte do igelitového sáčku, vydrží čerstvá a vláčná po dobu 2–4 týdnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem