Velikonoční dortíčky s ovocem - postup přípravy
Koledníci o Velikonocích nemusejí dostávat jen klasická uvařená vajíčka. Pokud jim přichystáte tyto roztomilé a lahodné miniaturní dortíčky podle receptu od paní Věry Dufkové, dozajista budou nadmíru spokojení.
Ingredience
Na krém
Na ozdobení
Smíchejte mouku, cukr, tuk, vajíčka, med a jedlou sodu a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Zformujte ho do koule, zabalte ho do fólie a dejte ho do lednice na alespoň 30 minut odpočinout.
Z těsta vyválejte velký plát silný asi 3 mm a vykrajujte z něho rovná nebo vroubkovaná kolečka tak, aby jich byl sudý počet. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C péct na asi 12 až 15 minut. Po dopečení je nechte zcela vychladnout.
Vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu s Olé pudinkem a moučkovým cukrem do pevné pěny. Postupně do směsi zapracujte mascarpone a tvaroh a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladký a tuhý krém.
Upečená a zchladlá kolečka slepujte po dvojicích připraveným krémem. Zbytkem krému naplňte zdobicí sáček a ozdobte jím povrch slepených dortíčků. Na krém posaďte bobulové ovoce, ozdobte ho hoblinkami čokolády nebo jiným cukrářským zdobením, nechte je v lednici ztuhnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.