Velikonoční tvarohový beránek - postup přípravy
Možností, jak upéci velikonočního beránka, je spousta, přičemž jednou z nich je udělat ho z tvarohového těsta. Recept na něj nám poskytla paní Ladislava Šatavová.
Ingredience
V míse utřete změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a tvaroh. Smíchejte prášek do pečiva s moukou a přidejte obojí do směsi. Podle chuti přisypejte rozinky a vymíchejte hladké těsto.
Formu na beránka vymažte máslem, vysypejte strouhankou a nalijte do ní připravené těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte beránka asi 30 minut. Zdali je propečený, vyzkoušejte špejlí. Cca 15 minut po upečení ho vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.