Velikonoční zajíčci z tvarohového těsta - postup přípravy
O Velikonocích můžete své blízké překvapit originálními sušenkami, které se doslova rozplývají na jazyku. Velikonoční zajíčci se skvěle hodí jako pochoutka ke kávě i čaji.
Těsto
Na potření
Na posypání
Tvaroh vyšlehejte s olejem, vejcem, klasickým a vanilkovým cukrem. Poté přidejte směs mouky a kypřicího prášku do pečiva
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm. Z těsta vykrojte sušenky ve tvaru zajíčků, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Velikonoční zajíčky potřete rozpuštěným máslem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut. Po upečení sušenky znovu potřete máslem a posypte cukrem.
Sušenky nechte vychladnout na chladící mřížce, a dokud je nezkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: last minute cake
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.