Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřenky s cibulí a petrželkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Vepřenky s cibulí a petrželkou - postup přípravy

Vepřenky s cibulí, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, jsou šťavnaté a poslouží, jako oběd i odpolední pohoštění. Připravíte je za pouhých pár minut.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Maso

Zdobení

Na smažení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Housku natrhejte na kousky a zalijte ji trochou vody. Mleté maso osolte a ochuťte mletou sladkou paprikou a pepřem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte nasáklou housku a nechte ji 10 minut odpočívat. Poté z ní odebírejte kousky, z kterých vytvořte placky o průměru dlaně. Ty smažte na rozpáleném oleji cca 4 minuty, z každé strany. 

3. KROK

Tip: Pokud nechcete, aby byly vepřenky příliš mastné, po usmažení je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Maso servírujte potřené hořčicí a posypané proužky cibule a nasekanou petrželkou. 

Tip: Klasickou hořčici můžete střídat s kremžskou hořčicí.  

5. KROK

Vepřenky s cibulí doplňte krajíci čerstvého chleba nebo jiného oblíbeného pečiva.

Poznámka: Pokrm chutná i zastudena. Můžete z něj tedy udělat i součást slavnostních mís.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů