Luxusní vepřová roláda se švestkami a ořechy - postup přípravy
Upéct luxusní masovou roládu, která skvěle chutná a zároveň není vysušená, není žádná věda. Chuť vepřového masa se skvěle doplňuje se švestkami a ořechy.
Ingredience
Vepřovou pečeni rozřezejte tak, abyste z ní získali velký plát masa silný asi 1 centimetr. Plát pak ještě na tenko naklepejte paličkou na maso. Z obou stran ho osolte, opepřete a posypejte 1 lžičkou sušeného česneku.
Vlašské ořechy dejte na pánev a na sucho je krátce opražte, aby získaly lepší chuť. Pak je nasekejte na malé kousky. Sušené švestky zalijte vroucí vodou, opláchněte je v ní a slijte vodu. Poté je osušte a rozmixujte je mixérem na kaši. Směs namažte na jednu stranu plátu masa, posypejte ji ořechy, zarolujte a svažte, aby se roláda nerozpadla.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a roládu na ni ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo a začalo hnědnout. Poté ji zabalte do alobalu a dejte na plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte maso zhruba 35 minut.
Mezitím v misce smíchejte kečup, majonézu a lžičku sušeného česneku. Po uplynutí dané doby maso vyjměte z alobalu, potřete ho směsí a dejte dopéct na 15 minut do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Hotovou roládu nechte po upečení krátce odpočinout, naporcujte ji a podávejte nejlépe s bramborovou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.