Vepřová roláda se sýrem a mrkví - postup přípravy
Z kusu vepřové krkovice či plecka můžete udělat skvělou marinovanou roládu plněnou mrkvovou směsí. Maso se navíc peče rovnou s přílohou.
Ingredience
Vepřové maso nařízněte tak, abyste získali velký plát o síle asi 1 centimetr (viz video). Tam, kde je maso silnější, ho nařízněte a plát poté naklepejte.
V misce vytvořte marinádu smícháním slunečnicového oleje, česneku, tymiánu, sladké papriky, hořčice, citronové šťávy, medu, pepře a 1,5 lžičky soli. Jednu stranu plátu masa potřete marinádou, zarolujte a nechte několik minut odležet.
Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na oleji smažit na asi 3 minuty. Poté k ní přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, vše osolte a smažte další 2 až 3 minuty. Nechte směs vychladnout a poté ji smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem. Vše rozprostřete na plát masa, zarolujte a roládu svažte.
Oloupejte a nakrájejte brambory na plátky. Dejte je do pečící formy, přidejte sůl, pepř a lžičku olivového oleje a promíchejte. Dejte na brambory roládu a potřete ji zbytkem marinády. Přikryjte formu vlhkým pečicím papírem a alobalem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte maso zhruba 60 minut. Poté ho odkryjte a dopékejte dalších 15 až 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.