Vepřové kotletky marinované v láku z kyselých okurek - postup přípravy
Už jste někdy marinovali vepřové maso v marinádě, která obsahovala lák z kyselých okurek? Pokud ne, určitě to zkuste. Vynikající výsledek vás nemine. Ochucené kotletky pak jen upečete v troubě s majonézou, rajčaty, kyselou okurkou, sýrem a všichni se budou oblizovat!
Ingredience
Začněte tím, že si maso naložíte v marinádě. Tu připravíte z okurkového láku, sladké mleté papriky, soli, mletého černého pepře a plnotučné hořčice. Vepřové kotletky nechte ve směsi naložené ideálně pár hodin, aby nasákly všemi chutěmi. Poté pokračujte v přípravě před pečením.
Dokončování vepřových kotletek a jejich pečení v troubě
Až bude vepřové maso řádně nasáklé všemi chutěmi z marinády, vyjměte jej ze sáčku nebo uzavíratelné misky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.
Na povrch kotletek namažte přiměřené množství majonézy, na tu položte tenký plátek rajčete, pokračujte najemno strouhanou kyselou okurkou a vše zakončete nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Pokrm zapékejte v troubě asi 35 minut při teplotě 180 °C.
Servírování pečených vepřových kotletek
Upečené vepřové kotletky s rajčetem, kyselou okurkou a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte. Jako příloha se hodí vařený brambor omaštěný máslem. Servírovat však můžete pokrm i s čerstvým pečivem, s hranolky, s kroketami či s opékaným bramborem.
Doplnit porci lze o oblíbené studené omáčky a dipy, jako je například tatarka, majonéza, kečup, barbecue a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.