Vepřové maso dušené v zelí à la segedínský guláš - postup přípravy
Vepřové maso dušené v zelí podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je výbornou volbou hlavního chodu a s bramborami nebo knedlíky jako přílohou se také nemůžete zmýlit. Úspěch zaručen!
Ingredience
Omyjte maso a nakrájejte ho na špalíčky. Osolte ho a zprudka ho ze všech stran opečte v hrnci na rozpáleném sádle.
Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli k masu, osmahněte ji a nakonec zaprašte paprikou. Posypejte ho kmínem a podlijte vývarem a octem. Ochucené maso duste ve vývaru zhruba půl hodiny.
Nakrájejte kysané zelí na menší kousky a přidejte ho k masu. Společně pak vše duste, dokud maso a zelí nezměknou.
Měkké maso se zelím zahustěte nastrouhanými syrovými brambory. Přilijte smetanu, zaprašte vše trochou papriky, přisolte a nechte dobře provařit. Podávejte s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.