Vepřové maso na paprice s těstovinami - postup přípravy
Připravte si křehké vepřové maso na paprice podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je křehké, omáčka jemná a jídlo je voňavé díky přidanému koření.
Ingredience
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na drobné kousky nakrájejte také vepřové maso, které zprudka restujte na pánvi přibližně 2 minuty ze všech stran.
Po této době do pánve vmíchejte cibuli, hladkou mouku a lžíci sladké papriky. Vše zamíchejte a smažte maximálně 1 minutu.
Poznámka: Papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla.
Do pánve vlijte vodu, ingredience zamíchejte, přidejte bobkový list s novým kořením, vše opepřete, osolte a pod pokličkou vařte 1,5–2 hodiny, do měkka.
Na závěr do směsi přidejte smetanu ke šlehání, ingredience důkladně promíchejte a vařte ještě 5 minut.
Poznámka: Vepřové maso podávejte s těstovinami, které jste vařili 9–11 minut. Těstoviny můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem