Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na paprice s těstovinami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 128 minut

Vepřové maso na paprice s těstovinami - postup přípravy

Připravte si křehké vepřové maso na paprice podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je křehké, omáčka jemná a jídlo je voňavé díky přidanému koření.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na drobné kousky nakrájejte také vepřové maso, které zprudka restujte na pánvi přibližně 2 minuty ze všech stran. 

2. KROK

Po této době do pánve vmíchejte cibuli, hladkou mouku a lžíci sladké papriky. Vše zamíchejte a smažte maximálně 1 minutu. 

Poznámka: Papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla.

3. KROK

Do pánve vlijte vodu, ingredience zamíchejte, přidejte bobkový list s novým kořením, vše opepřete, osolte a pod pokličkou vařte 1,5–2 hodiny, do měkka. 

4. KROK

Na závěr do směsi přidejte smetanu ke šlehání, ingredience důkladně promíchejte a vařte ještě 5 minut. 

Poznámka: Vepřové maso podávejte s těstovinami, které jste vařili 9–11 minut. Těstoviny můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů