Vepřové na paprice se smetanou a česnekem - postup přípravy
Vepřové na paprice se smetanou, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je skvělý pokrm kombinující jemnou smetanovou omáčku s křehkým masem. Pochutnáte si.
Na vepřové
Na zahuštění
Cibuli, červenou papriku a česnek nakrájejte nadrobno. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a v hrnci rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli 2 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeníky. Místo vepřového masa můžete použít kuřecí nebo krůtí maso.
K cibuli přidejte maso, které zprudka smažte 4–5 minut. K masu přidejte nakrájenou papriku, sladkou mletou papriku, ingredience zamíchejte a smažte 1 minutu.
Tip: Mletou sladkou papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla.
Směs zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Poté do hrnce přidejte vaničku bujónu, hrnec přikryjte pokličkou a na mírném ohni maso vařte přibližně 2 hodiny, doměkka.
Tip: Místo vody s bujónem můžete použít klasický vývar.
Zatímco se maso vaří, smíchejte smetanu s hladkou moukou a směs vmíchejte k masu. Poté vařte pokrm dalších 20 minut.
Poznámka: Provaření pokrmu po přidání mouky je důležité, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Vepřové na paprice se smetanou dochuťte solí dle vlastních preferencí a servírujte ho s knedlíkem nebo těstovinami.
Tip: Každou porci podávejte s kolečky cibule a lístky petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem