Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na paprice se smetanou a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 148 minut

Vepřové na paprice se smetanou a česnekem - postup přípravy

Vepřové na paprice se smetanou, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je skvělý pokrm kombinující jemnou smetanovou omáčku s křehkým masem. Pochutnáte si.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na vepřové

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli, červenou papriku a česnek nakrájejte nadrobno. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a v hrnci rozehřejte olej, na kterém smažte cibuli 2 minuty. 

2. KROK

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeníky. Místo vepřového masa můžete použít kuřecí nebo krůtí maso.

3. KROK

K cibuli přidejte maso, které zprudka smažte 4–5 minut. K masu přidejte nakrájenou papriku, sladkou mletou papriku, ingredience zamíchejte a smažte 1 minutu.

Tip: Mletou sladkou papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla.

4. KROK

Směs zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Poté do hrnce přidejte vaničku bujónu, hrnec přikryjte pokličkou a na mírném ohni maso vařte přibližně 2 hodiny, doměkka. 

Tip: Místo vody s bujónem můžete použít klasický vývar.

5. KROK

Zatímco se maso vaří, smíchejte smetanu s hladkou moukou a směs vmíchejte k masu. Poté vařte pokrm dalších 20 minut. 

Poznámka: Provaření pokrmu po přidání mouky je důležité, aby byl pokrm lépe stravitelný.

6. KROK

Vepřové na paprice se smetanou dochuťte solí dle vlastních preferencí a servírujte ho s knedlíkem nebo těstovinami. 

Tip: Každou porci podávejte s kolečky cibule a lístky petrželky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů