Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na vepřové maso na žampionech se smetanovou omáčkou podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Podávejte ho s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečenými bramborami.
Ingredience
Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou a odstraňte z něj nejedlé části, jako jsou blány a šlachy. Poté ho nakrájejte na větší kostky a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Na rozpáleném oleji ji osmažte dozlatova. Poté přidejte vepřové maso, promíchejte ho a nechte ho pod poklicí dusit 15 minut. Žampiony omyjte, zbavte je veškerých nečistot a nakrájejte je na plátky.
Přilijte trochu vody, přidejte bujón a promíchejte. Přisypte nakrájené žampiony a opět je duste pod poklicí 45 minut. V případě potřeby přilijte další vodu.
Přidejte smetanu a promíchejte. Omáčku zahustěte polohrubou moukou rozmíchanou v troše vody. Opět velmi důkladně promíchejte a nechte na nízkém plameni provařit 2 minuty.
Vepřové maso můžete ihned servírovat. Podávejte ho s houskovým knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečenými bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou