Vepřové plátky v hořčicové omáčce - postup přípravy
Pokud hledáte rychlý recept na vepřové maso s omáčkou, na kterou byste nepotřebovali příliš mnoho ingrediencí, hořčicová omáčka je to pravé ořechové. Pak už stačí jen jednoduchá příloha a vydatná večeře je na světě.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetr silné plátky, pokud jste ho zakoupili v celku. Přikryjte je potravinářskou folií a mírně naklepejte paličkou na maso. Pak je osolte a opepřete podle chuti. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte na chvíli stranou. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na středním plamenu plátky masa z obou stran dozlatova. Maso dejte stranou.
Opět rozpalte trochu oleje, ale tentokrát osmažte cibulku. Přidejte k ní asi lžičku soli a za stálého míchání ji nechte zesklovatět. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě chvíli smažit. Na pánev přidejte tři lžičky hořčice, mouku a promíchejte. Smažte tři minuty, poté zalijte 100 ml horké vody. Smažte, dokud se voda neodpaří.
Přidejte dalších 100 ml vody a opět počkejte, než se z větší části odpaří. Takto opakujte ještě dvakrát. Vždy omáčku dobře promíchejte. Poté do pánve vraťte osmažené maso tak, aby bylo v omáčce ponořené, přikryjte pokličkou a nechte chvíli podusit. Přilijte i poslední část vody, promíchejte a nechte ještě chvíli podusit. Posledních několik minut smažte nezakryté.
Hotové maso podávejte přelité trochou hořčičné omáčky s brambory, těstovinami nebo rýží. Tento výtečný oběd nebo vydatnou večeři můžete doplnit ještě čerstvými bylinkami, například pažitkou, bazalkou nebo petrželkou.