Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky v hořčicové omáčce

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vepřové plátky v hořčicové omáčce - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý recept na vepřové maso s omáčkou, na kterou byste nepotřebovali příliš mnoho ingrediencí, hořčicová omáčka je to pravé ořechové. Pak už stačí jen jednoduchá příloha a vydatná večeře je na světě.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetr silné plátky, pokud jste ho zakoupili v celku. Přikryjte je potravinářskou folií a mírně naklepejte paličkou na maso. Pak je osolte a opepřete podle chuti. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte na chvíli stranou. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na středním plamenu plátky masa z obou stran dozlatova. Maso dejte stranou.

2. KROK

Opět rozpalte trochu oleje, ale tentokrát osmažte cibulku. Přidejte k ní asi lžičku soli a za stálého míchání ji nechte zesklovatět. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě chvíli smažit. Na pánev přidejte tři lžičky hořčice, mouku a promíchejte. Smažte tři minuty, poté zalijte 100 ml horké vody. Smažte, dokud se voda neodpaří.

3. KROK

Přidejte dalších 100 ml vody a opět počkejte, než se z větší části odpaří. Takto opakujte ještě dvakrát. Vždy omáčku dobře promíchejte. Poté do pánve vraťte osmažené maso tak, aby bylo v omáčce ponořené, přikryjte pokličkou a nechte chvíli podusit. Přilijte i poslední část vody, promíchejte a nechte ještě chvíli podusit. Posledních několik minut smažte nezakryté.

4. KROK

Hotové maso podávejte přelité trochou hořčičné omáčky s brambory, těstovinami nebo rýží. Tento výtečný oběd nebo vydatnou večeři můžete doplnit ještě čerstvými bylinkami, například pažitkou, bazalkou nebo petrželkou.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů