Vepřové plátky zapečené s cibulí, rajčaty a žampiony - postup přípravy
Potřebujete uvařit oběd pro početnou rodinu v průběhu několika málo minut? Potom vsaďte na pokrm z jednoho pekáčku. Inspirovat se můžete například zapečenými vepřovými plátky se zeleninou a sýrem, které jsou prostě neodolatelné.
Ingredience
Nejprve si očistěte vepřovou krkovici od příliš tučných částí a šlach a poté ji pokrájejte na plátky silné asi jeden centimetr. Maso následně poklepejte paličkou z obou stran a také dle preferencí okořeňte solí a mletým pepřem.
Nyní si oloupejte cibule a pokrájejte je na tenčí půlměsíčky. Omytá a očištěná rajčata pak naporcujte stejným způsobem. A také nezapomeňte naplátkovat žampiony a nahrubo nastrouhat tvrdý sýr dle obliby (čedar, goudu, nebo eidam).
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
V další fázi si k ruce vezměte zapékací misku a vymažte její dno trochou slunečnicového oleje. Poté do nádoby poklaďte půlměsíčky cibule (asi polovinu z množství) a po celé ploše navrstvěte následně masové plátky.
Ty poklaďte následně zbylou cibulí, rajčatovými plátky a žampiony. Vše pomažte směsí ze strouhaného sýra, trošky mletého pepře a majonézy. Pokrm dejte zapékat do trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C. Zpočátku můžete mísu nebo pekáček přikrýt alobalem.
Servírování zapečených vepřových plátků se zeleninou a sýrem
Až bude pokrm řádně propečený a sýr na povrchu roztavený, podávejte jej třeba s bramborovou kaší, opékaným bramborem či čerstvým pečivem typu bageta, chléb nebo houska. Hodit se budou k porci i jakékoliv dochucovací omáčky (tatarka, majonéza, plnotučná hořčice, kečup, barbecue). Přejeme vám dobrou chuť.