Vepřové po maďarsku se zeleninou a chilli - postup přípravy
Vepřové po maďarsku přináší pikantní chuťový zážitek, který kombinuje šťavnaté maso a výrazné koření. Vyzkoušejte recept podle Youtube kanálu, Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Na oleji zprudka smažte 3–4 minuty, na nudličky nakrájené, maso. Poté ho zaprašte maďarskou paprikou a pokračujte ve smažení 30 vteřin.
Tip: Aby paprika nezhořkla, nesmažte ji příliš dlouho.
K masu přidejte nakrájená cherry rajčata s nadrobno nakrájenou cibulí a, na kousky nakrájenou, maďarskou klobásou. Přidejte také, na proužky nakrájenou, zelenou papriku, pokrm ochuťte pepřem, sójovou omáčkou a mletým chilli.
Vše zalijte vodou, zamíchejte a vařte, na mírném ohni, pod pokličkou, 30 minut. Vepřové po maďarsku, bude-li to potřeba, dosolte a pokrm servírujte posypaný nasekanou petrželkou.
Tip: K pokrmu se skvěle hodí pečivo, rýže nebo například hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem