Vepřové s bramborami z jednoho pekáčku - postup přípravy
Maso a příloha, to jde dohromady. Ne vždy je ale nutné připravovat jednotlivé části jídla zvlášť. S tímto receptem si vytvoříte velmi lahodné jídlo z jednoho pekáčku. Na přípravu je jednoduché, a pokud jde o chuť, zaručeně si pochutná každý.
Ingredience
Jako první si připravte vepřové maso. Může se jednat o krkovici, kotletu, nebo kýtu. Maso nejprve nakrájejte na plátky a následně ho naklepejte podobně, jako když připravujete řízky. Když je maso nachystané, můžete ho ochutit. A to jednoduše solí a pepřem.
Následně si připravte brambory. Ty oloupejte a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte do mísy a opět trochu posolte. Následně je nechte chvíli odležet a slijte přebytečnou vodu, která v bramborách vznikne.
Připravte si skleněnou zapékací mísu, kterou vymažete olejem. Na její dno můžete rozhrnout nastrouhané brambory. Tak, aby byly až do krajů a vrstva byla všude stejně vysoká. Na brambory následně nakladete nahrubo nakrájené plátky cibule.
Na cibuli už patří jednotlivé plátky masa, které vyskládejte jeden vedle druhého. Poté si připravte sýr, který nastrouhejte a vložte do mísy. Zde ho smíchejte se zakysanou smetanou, s hořčicí a také s majonézou. Vytvoříte hmotu, která se následně nanese na maso a vytvoří horní část zapečeného jídla.
Poslední krok už vykoná trouba. Do té celá zapékací mísa přikrytá alobalem zamíří. Pečte na teplotu 180 stupňů Celsia po dobu zhruba 20 minut. Po této době pouze sundejte alobal a dopékejte dalších 20 minut. Následně by mělo být vepřové maso hotové, brambory dokonale měkké a chutě spojené. Nezbývá tedy než servírovat a následně ochutnat.