Vepřové závitky z krkovice se slaninou a trampským cigárem - postup přípravy
Nemusíte kupovat žádné speciální ani drahé suroviny, stačí to, co dům a lednice dá, a vykouzlíte chutné a luxusní jídlo v podobě vepřového závitku, třeba podle receptu od paní Martiny Recmanové.
Ingredience
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky, které rozklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. Z jedné strany natřete plátky kremžskou hořčicí, poklaďte kouskem anglické slaniny, trampského cigára a hranolkem z nakládané okurky a vše zabalte do pevného závitku, který zajistěte nití, párátky nebo jiným způsobem, aby se nerozbalovaly.
Každý závitek obalte v hladké mouce a v hrnci na troše rozpáleného rostlinného oleje ho nechte zatáhnout. Poté maso opět vyjměte. Nasekejte očištěnou cibuli najemno a nechte ji osmahnout ve výpeku z masa dorůžova. Pak vraťte závitky na cibuli, podlijte je vodou a duste, dokud maso úplně nezměkne.
Šťávu z podušeného masa zahustěte trochou hladké mouky, nechte provařit a propasírujte přes sítko, abyste ji zbavili větších kousků. Závitky podávejte přelité omáčkou spolu s kopečkem uvařené jasmínové rýže.