Vepřový bůček v pivní omáčce - postup přípravy
Maso a pivo tvoří skvělou dvojici, která chuťově nikdy nezklame, a nejinak je tomu i v případě vepřového bůčku. Výsledkem této kombinace je dobrota, která je vynikající třeba s chlebem a hořčicí.
Ingredience
Vykostěný vepřový bůček rozkrojte tak, aby se vám s ním dobře manipulovalo, a osušte ho papírovou utěrkou. Dejte ho na větší a hlubší pánev, ke které máte poklici. Smažte ho nasucho (samotný pustí dost tuku) na středním plameni ze všech stran, dokud nebude mít hezky křupavou kůrčičku.
Poté na pánev nalijte pivo. Přidejte sójovou omáčku, sušený česnek, provensálské koření, pepř, sladkou papriku, sůl a cukr. Uveďte ho k varu, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 90 minut. Maso čas od času otočte.
Po uvaření maso naporcujte. Podávejte s čerstvým chlebem, kyselou okurkou, hořčicí a trochou omáčky, ve které se bůček vařil.