Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách - postup přípravy
Máte rádi masité chuťovky, které se hodí pro každou příležitost? Potom si zkuste připravit tento vynikající vepřový bůček, který je nejprve vařený v cibulových slupkách a poté marinován v česneku a pepři. Prostě lahůdka, kterou jen ta něco nepředčí.
Ingredience
Do velkého hrnce nalijte vodu a vložte do ní oprané cibulové slupky, sůl, cukr, sušené švestky, bobkové listy a přiveďte vše k varu.
Mezitím si vepřový bůček očistěte a pokrájejte na menší kousky. Následně jej také vložte do vody a vařte s ostatními ingrediencemi po dobu 25 minut.
Až uplyne tato doba, odstraňte hrnec z plotny a nechte tekutinu zcela vychladnout. Dále dejte maso v marinádě do lednice na 12 hodin.
Marinovaný vepřový bůček vyjměte po dvanácti hodinách z marinády s cibulovými slupkami, osušte papírovými utěrkami a potřete lisovaným česnekem smíchaným s mletým pepřem. Pokud máte radši pikantnější, můžete přidat i chilli nebo feferonky. Nakonec zabalte maso do potravinové fólie, a ještě několik hodin chlaďte v ledničce.
Správně uleželý vepřový bůček vyjměte z lednice a podávejte pokrájený na tenčí plátky například s kváskovým čerstvým chlebem nebo čerstvou bagetou, houskou a rohlíkem.
Hodit se k pokrmu budou i kyselé okurky, cibulky, strouhaný křen, plnotučná hořčice, nebo červená řepa v sladkokyselém nálevu. Je jen na vás s čím si výtečný marinovaný bůček dopřejete.
Dobrou chuť přejeme.