Vepřový guláš s těstovinou - postup přípravy
Nejlepší domácí vepřový gulášek připravíte jen s tajnou přísadou podle léty prověřeného domácího receptu paní Ilony Šimůnkové. Stačí přidat mimo obvyklé koření ještě bobkový list a nové koření a uvidíte, že najednou získá úplně nový rozměr chuti.
Ingredience
Maso nakrájejte na středně velké kostky, oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte sladkou papriku, gulášové koření, krájenou papriku a rajský protlak. Do čajového sítka vložte bobkový list, dvě kuličky nového koření a pár kuliček černého pepře a vložte je do omáčky a vše společně chvilku vařte.
Směs podlijte trochou vody, promíchejte a duste, dokud není maso měkké. Nakonec přidejte trochu hladké mouky na zahuštění, chvilku provařte a přidejte majoránku. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Těstoviny uvařte al dente a servírujte spolu s gulášem a posypané nasekanou jarní cibulkou.