Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Větrníčky s krémem z ananasu a mascarpone

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Větrníčky s krémem z ananasu a mascarpone - postup přípravy

Připravte si dezert, který je vyhledávanou pochoutkou během slavností. Větrníčky obsahují nadýchaný krém, který skvěle kombinuje chuť ananasu a mascarpone.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo vložte do rendlíku a smíchejte ho s vodou, cukrem a solí. Směs zahřívejte, dokud se ingredience nerozpustí. Asi po 3 minutách do směsi vmíchejte mouku, kterou předem prosejte. 

2. KROK

Směs stále míchejte a vařte ji 1 minutu. Jakmile vznikne těsto, přendejte ho do mísy a nechte ho volně chladnout. V samostatné míse vyšlehejte vejce, která zapracujte do těsta v několika dávkách.

3. KROK

Těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvořte hromádky na plechu, pokrytého pečicím papírem. Ty pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 35 minut. 

4. KROK

Mezitím, co se větrníčky pečou, připravte krém. Šťávu z ananasu slijte do rendlíku a smíchejte ji s nakrájeným ananasem. Ingredience rozmixujte a do vzniklé tekutiny vsypte cukr s kukuřičným škrobem.

5. KROK

Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý krém přelijte do čisté mísy, vmíchejte do něj máslo a zakryjte ho potravinovou fólií tak, aby se ho dotýkala. 

6. KROK

Po vychladnutí krému dokončete jeho přípravu. Studenou smetanu vyšlehejte dotuha a poté do ní vešlehejte mascarpone a kondenzované mléko. Do směsi vešlehejte základ na krém a poté jí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. 

7. KROK

Upečené větrníčky rozřízněte horizontálně na polovinu. Na jejich spodní část naneste krém, který zakryjte horní částí. 

Tip: Větrníčky podávejte posypané moučkovým cukrem a skladujte je v lednici.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů