Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná bublanina s ovocem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vláčná bublanina s ovocem a vanilkou - postup přípravy

Vláčná bublanina s ovocem je sladká, nadýchaná a osvěžující díky přidanému ovoci. Příprava pokrmu je jednoduchá a můžete ho servírovat ke snídani, nebo jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Ovocná náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce s polovinou množství mouky, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Jakmile vytvoříte pěnu, vmíchejte do ní zakysanou smetanu a olej. Ingredience míchejte, dokud se nespojí v hladkou směs.

2. KROK

V jiné misce smíchejte zbytek mouky s kypřícím práškem do pečiva a suchou směs vmíchejte do tekuté hmoty ve větší míse.

3. KROK

Nyní vložte ovoce do mísy, kde ho posypte kukuřičným škrobem. Polovinu množství těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozprostřete lesní plody a zalijte je druhou polovinou těsta. 

4. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. 

Tip: Zda je vláčná bublanina s ovocem upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. V případě, že se na špejli trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Bublaninu podávejte nakrájenou na kousky posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Dezert můžete servírovat s trochou šlehačky, která mu dodá lahodnější chuť.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů