Vláčná bublanina s ovocem a vanilkou - postup přípravy
Vláčná bublanina s ovocem je sladká, nadýchaná a osvěžující díky přidanému ovoci. Příprava pokrmu je jednoduchá a můžete ho servírovat ke snídani, nebo jako dezert.
Ingredience
Ovocná náplň
Ve větší míse vyšlehejte vejce s polovinou množství mouky, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Jakmile vytvoříte pěnu, vmíchejte do ní zakysanou smetanu a olej. Ingredience míchejte, dokud se nespojí v hladkou směs.
V jiné misce smíchejte zbytek mouky s kypřícím práškem do pečiva a suchou směs vmíchejte do tekuté hmoty ve větší míse.
Nyní vložte ovoce do mísy, kde ho posypte kukuřičným škrobem. Polovinu množství těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozprostřete lesní plody a zalijte je druhou polovinou těsta.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut.
Tip: Zda je vláčná bublanina s ovocem upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. V případě, že se na špejli trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Bublaninu podávejte nakrájenou na kousky posypané moučkovým cukrem.
Tip: Dezert můžete servírovat s trochou šlehačky, která mu dodá lahodnější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Шобутинская