Vláčný domácí medovník s mléčnou náplní - postup přípravy
Stále si kupujete medovník v supermarketu? Až vyzkoušíte tento domácí skvost, určitě na ten z obchodu zanevřete. Zákusek budete mít během několika málo minut připravený a radost z něj bude mít celá vaše rodina i několik dní.
Těsto
Náplň
Poleva
V rendlíku si smíchejte všechny ingredience určené pro náplň kromě másla. Poté vše vařte do zhoustnutí při stálém míchání.
Pudink odstavte z plotny a nechte zcela zchladnout. Až bude studený, všlehejte do něj změklé máslo. Nakonec nechte směs v lednici.
Nyní si připravte těsto na medové korpusy. V hrnci s nepřilnavým dnem si zahřejte a promíchejte vejce spolu s mlékem, moučkovým cukrem, jedlou sodou, medem a máslem. Postupně přidávejte i polohrubou mouku a vytvořte homogenní odpalované těsto.
To po zchladnutí rozdělte asi na čtyři stejně velké části. Ty vyválejte na pláty a pečte postupně v troubě dozlatova.
Upečené korpusy na medovník nechte zchladnout, okrojte do obdélníků a poté promažte první, třetí a čtvrtý mléčným krémem.
Druhý plát pak potřete jablečným džemem.
Dále vše vyskládejte na sebe a medovník pomažte náplní i na povrchu a okrajích.
Nakonec posypte drobky z okrojeného těsta.
Zákusek přelijte pouze na vrchu polevou z hořké čokolády a oleje a dejte chladit do lednice na několik hodin.
Podávejte pokrájené na menší kousky s šálkem kávy nebo s čajem. Dobrou chuť.