Vláčný drobenkový dort Nutellou a lískovými oříšky - postup přípravy
Máte rádi Nutellu a drobenkové dorty? Pakliže ano, pak vám velmi důrazně doporučujeme vyzkoušet náš dnešní recept. Tahle dobrota je totiž naprosto neodolatelná, sladká a ve všech směrech úžasná. Kromě toho výroba tohoto dezertu není nijak náročná, a to ani na čas, na um nebo na suroviny. Vystačíte si jen s několika málo základními surovinami doplněnými o pomazánku Nutellu a trochu mletých lískových oříšků.
Těsto
Náplň
Drobenka
Do mísy nasypejte mouku, kakaový prášek, špetku soli, cukr a mleté lískové oříšky a všechny přísady dobře promíchejte. Změklé máslo při pokojové teplotě nakrájejte na menší kostky a přidejte je do směsi sypkých surovin a všechno společně špachtlí důkladně utřete do jednolité a hladké hmoty.
Zapněte troubu, aby se rozehřála na 180 stupňů Celsia. Připravte si dortovou formu, jejíž dno vyložte pečicím papírem a vmačkejte do ní připravené těsto. Takto pak dejte korpus do trouby péct po dobu 10 až 12 minut.
Mezitím, co se těsto peče, připravte si smetanovou náplň. V míse smíchejte mascarpone s tvarohem, přidejte cukr a vyklepněte dvě vajíčka. Všechny přísady společně mixérem či elektrickým šlehačem důkladně vyšlehejte do nadýchané pěnové konzistence. V průběhu mixování přidejte do směsi také Nutellu a také mléčnou čokoládu, kterou předtím rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Když se korpus dopeče, navršte na něj rovnoměrně smetanovou náplň. Nakonec v oddělené misce smíchejte veškeré přísady na drobenku a nasypejte tuto směs na vršek dortu a vraťte jej zpátky do trouby na dalších 45 až 50 minut. Po dopečení nechte dort úplně vychladnout a vložte ho ještě před podáváním nejméně na 4 hodiny do lednice uležet.
Dobrou chuť.