Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný kefírový dort se zakysanou smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vláčný kefírový dort se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pokud chcete ochutnat dezert, který by byl nadýchaný a vláčný, připravte si recept na kefírový dort. Pochoutka vás uchvátí svou jemnou chutí a snadnou přípravou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s kefírem a nakonec jedlou sodu s moukou a kakaovým práškem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. 

Tip: Těsto je upečené, pokud do něj píchnete špejli a vyndáte ji z něj čistou. 

3. KROK

Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho volně chladnout. Mezitím připravte krém. Zakysanou smetanu vyšlehejte se zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem a odložte ho bokem. 

4. KROK

Z korpusu odřízněte horizontálně jeho horní část, kterou uschovejte pro závěrečné zdobení. Zbytek korpusu rozřízněte na 3 stejné části, z nichž první vložte do dortového ráfku, kde ho potřete třetinou krému. 

5. KROK

Krém zakryjte druhou částí korpusu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu. 

6. KROK

Kefírový dort vložte na 30–60 minut do lednice a poté ho posypte rozdrobenou horní částí korpusu. 

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky a než ho zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Olga Lungová

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů