Vláčný kefírový dort se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud chcete ochutnat dezert, který by byl nadýchaný a vláčný, připravte si recept na kefírový dort. Pochoutka vás uchvátí svou jemnou chutí a snadnou přípravou.
Korpus
Krém
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s kefírem a nakonec jedlou sodu s moukou a kakaovým práškem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Tip: Těsto je upečené, pokud do něj píchnete špejli a vyndáte ji z něj čistou.
Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho volně chladnout. Mezitím připravte krém. Zakysanou smetanu vyšlehejte se zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem a odložte ho bokem.
Z korpusu odřízněte horizontálně jeho horní část, kterou uschovejte pro závěrečné zdobení. Zbytek korpusu rozřízněte na 3 stejné části, z nichž první vložte do dortového ráfku, kde ho potřete třetinou krému.
Krém zakryjte druhou částí korpusu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu.
Kefírový dort vložte na 30–60 minut do lednice a poté ho posypte rozdrobenou horní částí korpusu.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky a než ho zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Lungová
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.