Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný švestkový koláč se skořicí

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Vláčný švestkový koláč se skořicí - postup přípravy

Vláčný švestkový koláč voní podzimem a potěší každého milovníka tradičních chutí. Výhodou receptu je rychlá a jednoduchá příprava, vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté švestky osušte, vypeckujte a pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozpuštěným máslem. 

Tip: Vanilkový cukr můžete nahradit lžičkou vanilkového extraktu.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte vlažné mléko a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

3. KROK

Ze surovin vytvořte těsto, do kterého vešlehejte citronovou šťávu, skořici a směs vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou.

4. KROK

Těsto pokryjte omytými, vypeckovanými švestkami, které posypte vanilkovým cukrem a dezert pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 60 minut. 

5. KROK

Vláčný švestkový koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem.

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů