Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zamilované srdíčkové taštičky s třešňovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zamilované srdíčkové taštičky s třešňovou náplní - postup přípravy

Třešňové taštičky ve tvaru srdíček jsou rychlé překvapení u příležitosti svátku zamilovaných nebo jen tak, když mlsné jazýčky zrovna honí chuť na sladké. Jsou velice jednoduché a jejich přípravu si lze usnadnit použitím hotového listového těsta. Jejich odzbrojující ovocná chuť se dobře snoubí s kávou, ale hodí se i k snídani nebo namísto svačiny!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Překvapení v podobě srdíček, které vyjadřují nejniternější city nejbližšímu člověku? Proč ne, tato sladká třešňová srdíčka zvládne připravit úplně každý. Přípravu usnadňuje použití hotového listového těsta. Lze si koupit dokonce již rozválené, které je včetně podložky z papíru na pečení.

2. KROK

Na náplň si připravte hrnec, který dejte na plotýnku a zapněte na střední plamen. Přidejte cukr. Nezapomeňte, že je nutné pracovat rychle, aby nedošlo ke zkaramelizování. Vzápětí proto přidejte kukuřičný škrob a špetku soli a zalijte dvěma lžícemi vody. Dobře míchejte, aby se směs nepřipálila. Nyní si připravte omyté čerstvé třešně, které před použitím vypeckujte. Je možné použít i mražené z vlastních zásob nebo kupované včetně lyofilizovaných, které se musí předtím namočit do vody. Na závěr přilijte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, nechte projít varem. Poté sejměte ze sporáku.

3. KROK

Listové těsto vyjměte z chladničky a vyválejte nebo použijte již rozválené. Vezměte vykrajovátka ve tvaru srdce a vykrojte z těsta velká srdíčka. V každém druhém srdíčku ještě vytvořte menším vykrajovátkem jedno menší. Doprostřed srdíčka položte lžíci náplně a přikryjte opětovně vrstvou vykrojeného těsta.

4. KROK

Vrstvy položte na sebe, přitlačte a okraje dozdobte rýhami pomocí vidličky. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 20–25 minut, pečte dozlatova. Po zchladnutí můžete podávat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů