Žampionový salát s česnekem a bylinkami - postup přípravy
Žampionový salát je plný bohaté chuti zeleniny a bylinek. Výhodou tohoto snadného receptu je, že jeho výsledek můžete servírovat ke svačině i jako přílohu k masu.
Ingredience
Očištěné žampiony vložte do vroucí vody a vařte je 5 minut. Poté je sceďte a odložte bokem. Cibuli nakrájejte na proužky, osolte ji a smažte na pánvi s rozpáleným olejem 5 minut.
Na tenké proužky nakrájejte také oloupanou mrkev, kterou přidejte do mísy k žampionům. Do mísy vsypte také olivy, kukuřici a usmaženou cibuli.
Ingredience důkladně zamíchejte a ochuťte je prolisovaným česnekem a natrhanou bazalkou. Vše zalijte octem, olejem a ochuťte solí.
Žampionový salát zamíchejte a nechte ho odpočívat 8 hodin v lednici.
Tip: Ještě lépe salát chutná, když ho v lednici necháte přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj recepu: Il Rifugio Perfetto