Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žampiony s vejci, čedarem a petrželkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Žampiony s vejci, čedarem a petrželkou - postup přípravy

Pokud držíte dietu, nebo si chcete připravit něco lehkého na večeři, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na žampiony s vejci a bylinkami. Krásně voní, jsou výživné a můžete k nim podávat jakoukoliv oblíbenou přílohu.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony omyjte a odstraňte z nich nožky. Poté omyjte a nadrobno nasekejte petrželku, kterou rovnoměrně umístěte do všech kloboučků žampionů. 

2. KROK

Sýr nastrouhejte najemno a také jím rovnoměrně naplňte všechny kloboučky hub. Na závěr do každého kloboučku vlijte vaječný žloutek a posypte ho solí a chilli vločkami.

3. KROK

Žampiony umístěte do tukem vymazané zapékací mísy a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Upečené houby můžete ihned servírovat.

Tip: Jako servírovací podložku můžete použít bílý podélný talíř ozdobený nasekanou petrželkou. Můžete je servírovat také s kečupem a majonézou.

 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů