Žampiony s vejci, čedarem a petrželkou - postup přípravy
Pokud držíte dietu, nebo si chcete připravit něco lehkého na večeři, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na žampiony s vejci a bylinkami. Krásně voní, jsou výživné a můžete k nim podávat jakoukoliv oblíbenou přílohu.
Základ
Zdobení
Žampiony omyjte a odstraňte z nich nožky. Poté omyjte a nadrobno nasekejte petrželku, kterou rovnoměrně umístěte do všech kloboučků žampionů.
Sýr nastrouhejte najemno a také jím rovnoměrně naplňte všechny kloboučky hub. Na závěr do každého kloboučku vlijte vaječný žloutek a posypte ho solí a chilli vločkami.
Žampiony umístěte do tukem vymazané zapékací mísy a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Upečené houby můžete ihned servírovat.
Tip: Jako servírovací podložku můžete použít bílý podélný talíř ozdobený nasekanou petrželkou. Můžete je servírovat také s kečupem a majonézou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV