Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená brokolice se zeleninou a sýrem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená brokolice se zeleninou a sýrem - postup přípravy

Pokud máte v lednici brokolici a přemýšlíte, jak ji připravit, vyzkoušejte recept na její zapečenou verzi se zeleninou a sýrem. Servírovat ji můžete samotnou nebo ji podávejte jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brokolici omyjte pod tekoucí vodou a rozeberte ji na jednotlivé růžičky. Vložte ji do osolené vroucí vody a vařte ji přibližně 5 minut.

2. KROK

Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte je na menší kostičky. Poté omyjte rajče, zbavte ho bubáka a nakrájejte ho na kostičky.

3. KROK

Červenou papriku omyjte pod tekoucí vodou, rozřízněte ji a zbavte ji semeníků. Poté ji nakrájejte na kostičky.

4. KROK

Uvařenou brokolici vyjměte z vody a přendejte ji do mísy. Nechte ji lehce vychladnout a rozklepněte do ní 2–3 vejce. Směs poté rozmixujte tyčovým mixérem.

5. KROK

Do rozmixované brokolice přidejte hladkou mouku a směs pečlivě promíchejte. Do pánve nalijte olej, dostatečně ho rozehřejte a orestujte na něm cibuli.

6. KROK

Do pánve přidejte mrkev a chvíli ji restujte. Poté přidejte papriku, opět ji chvíli osmažte a vložte do pánve rajče. Směs poté dochuťte pepřem, solí a sušeným česnekem a smažte ji do změknutí.

7. KROK

Pekáč pečlivě vymažte olejem a vlijte do něj brokolicovou směs, uhlaďte ji a opatrně na ni navrstvěte orestovanou zeleninu.

8. KROK

Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle a nasypte ho na zeleninu. Poté pekáč vložte do předehřáté trouby na 180 °C a brokolici pečte přibližně 20 minut.

9. KROK

Zapečenou brokolici vyjměte z trouby a můžete ji ihned servírovat. Podávat ji můžete samotnou nebo jako přílohu k masu.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů