Zapečená kuřecí prsíčka s žampiony, rajčaty, paprikou a cibulí - postup přípravy
Už vás nudí klasické kuřecí řízky? Potom si připravte velmi lahodný pokrm v podobě zapečených kuřecích prsou s hromadou šťavnaté a zdravé zeleniny. Vše je zvršeno sýrovou krustou, která je pomyslnou třešničkou na „dortu“.
Ingredience
Nejprve si na troše olivového oleje orestujte dozlatova kousky kuřecích prsou.
Pak maso přendejte do mísy.
Pokračujte v restování očištěných a na kousky pokrájených žampionů. Asi po dvou minutách přidejte loupanou a najemno nasekanou cibuli a nadrcený česnek.
Zasypte vše hladkou moukou a důkladně promíchejte. Asi po minutě a půl vlijte k surovinám mléko a ochuťte omáčku solí, mletým pepřem, tymiánem a chilli vločkami.
Ke konci vložte do směsi i kousky cherry rajčátek, kousky paprik a po pár minutách odstavte z plotny.
Nyní si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte ji máslem a vlijte do ní hotovou omáčku se zeleninou. Na ni navrstvěte kuřecí maso, vše posypte rovnoměrně nahrubo strouhaným sýrem dle libosti a dejte zapékat do trouby na cca 20 minut při teplotě 200 °C.
Hotový pokrm podávejte teplý třeba s vařenými bramborami. Hodit se ovšem bude i čerstvé pečivo typu bagetka, rohlík anebo houska.
Přejeme vám dobrou chuť.