Zapečená kuřecí stehna se smetanovým sýrem a bylinkami - postup přípravy
Receptů na dobroty z kuřecího masa je nespočet. Přesto však fantazie kuchařů nezná mezí a vznikají další a další skvělé recepty, které dodávají kuřecímu masu nové druhy příchutí, které jste dosud ještě neochutnali. A to je právě na vaření skvělé! Přinášíme vám jeden takový nový recept na zapečená kuřecí stehna, která jsou smotaná do roládky a nadívaná smetanovým sýrem a čerstvými bylinkami. Věřte nám, je to neskutečná dobrota!
Ingredience
Kuřecí stehna vykostěte, umyjte je a osušte papírovými utěrkami. Rozložte maso ze stehen na prkénko, zakryjte kusem igelitu a paličkou je z obou stran lehce rozklepejte. Posypejte maso podle chuti solí a mletým černým pepřem, vyrovnejte jej na talířek a na chvíli vložte chladit do lednice.
Nyní připravte smetanovou nádivku. Do misky vyklopte jogurt nebo zakysanou smetanu, k tomu také smetanový sýr, očištěný a prolisovaný česnek a čerstvou petrželku a kopr, které jste předem omyli, osušili a nasekali na jemné kousky. Pokud chcete, můžete směs ještě trochu posolit, případně opepřit, není to ale nutné.
Maso vyjměte z lednice a všechny plátky opět rozložte na prkénko. Každý plátek masa pak po celém povrchu potřete smetanovou směsí a zabalte je do ruliček.
Zapněte troubu, aby se vyhřála na 180 °C a připravte si vhodnou zapékací misku, jejíž stěny vymažte olejem. Připravené roládky pak do misky vyskládejte těsně vedle sebe, zakryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby zapéct na 25 minut.
Pak misku vyndejte z trouby, odstraňte z ní alobal a na každou roládku položte kus plátku sýra.
Pak je vraťte zpátky do trouby a zapékejte dalších 5 až 10 minut, dokud se sýr nerozteče a jeho povrch nezezlátne.
V tu chvíli je hotovo. Můžete roládky rozdělit na talíře a podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s hranolky doplněné o čerstvou zeleninu a posypané sekanými bylinkami.
Dobrou chuť.