Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a rajčaty - postup přípravy
Na oběd či večeři se toho dá udělat hodně, ale jen málo jídel vám zaručí, že je připravíte na jedné obyčejné pánvi. S tímto receptem budete mít minimum špinavého nádobí a přesto si dokážete pochutnat na vydatném pokrmu.
Ingredience
Cibulku nakrájejte na půlměsíce. Nalijte na pánev trochu rostlinného oleje a vyskládejte na něj rovnoměrně cibuli. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Ty vyskládejte na cibuli. Dále brambory dochuťte solí, mletým černým pepřem a polijte je další trochou rostlinného oleje. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a dochuťte je solí a mletým černým pepřem.
Nebojte se do nich koření vetřít ručně, poté prsa rozprostřete na brambory. Do větší mísy rozklepněte vejce a přilijte k nim smetanu na vaření. Přidejte sůl, mletý černý pepř, kari koření, sušenou bazalku a vše důkladně promíchejte. Vzniklou směs nalijte do pánve ke zbytku surovin. Dejte pánev do trouby předehřáté na 200 stupňů a nechejte vše zapéct na hodinu.
Následně nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo a nasypejte ho na maso. Rajčata nakrájejte na plátky a naskládejte je na sýr. Dejte pánev ještě na deset minut do trouby, která by tentokrát měla mít 180 stupňů. Hotový pokrm můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!